Parsakaali-pekonipastassa maistuu lehtipersilja ja hennosti minttu ja särmää se saa pekonista. Parsakaalit hörytetään kypsiksi, ei kuitenkaan ihan löysäksi asti. Pastaksi sopii mielestäni parhaiten lyhyt versio, esimerkiksi penne tai vastaava, tällä kertaa käytin orecchiette-mallista pastaa. Hyvälaatuiseen pastaan kastike tarttuu hyvin ja sen "al dente" -kypsyysaste on helppoa arvioida - se ei kypsy hetkessä liian pehmeäksi.
Pohjana kastikkeelle käytin yrttiöljyä, jonka ohjeen näet klikkaamalla tästä! Yrttiöljyyn vielä vinkki: lisää oliiviöljyä varovaisella kädellä, jotta rakenne ei tule liian öljyiseksi ja liukkaaksi!
4 hengelle
noin 400 g parsakaalia
noin 300 g pekoni
yrttiöljyä (ohje täällä)
Tee yrttiöljy.
Pasta on nopea valmistaa, joten laita heti alussa pastavesi kiehumaan. Laita myös parsakaalin höyrytystä varten vesi kiehumaan.
Leikkaa parsakaali pienehköiksi kimpuiksi ja laita höyryttymään noin 7 minuutin ajaksi, kunnes ne ovat kypsiä, mutta sisällä on vielä napakkaa rakennetta.
Paista pekonia pannulla, kunnes se on rusehtavaa ja rapeaa.
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kun pasta on lähes kypsää, laita pekoninpalat pannulle miedolle lämmölle (pesen välissä pannun pekoninrasvasta, toki rasvankin voi käyttää makua antamaan). Laita pannulle myös parsakaalit ja lämmitä hetki, jolloin myös parsakaalin ylimääräinen vesi haihtuu.
Lisää pannulle pastat ja yrttiöljy. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi mustapippuria!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti