Kokkauksen alussa laita perunat kypsymään: kuumenna uuni grillivastuksella 250 asteeseen. pese uudet perunat ja tee niihin syvä ristiviilto päälle. Laita perunat leivinpaperin päällä uuniin. Kun niiden pinta on saanut väriä (n. 10 min), käännä uuni pois grillivastukselta tavalliselle lämmitykselle ja lämpötila 200 asteeseen. Anna kypsyä, kunnes perunoiden rakenne on ylikypsä: helposti hajoava (n. 20 min). Ennen tarjoilua laita perunoiden päälle voinokareet.
Grillivastusta käyttäessä kannattaa pitää silmä tarkkana: perunat palavat pinnasta hetkessä ja leivinpaperikin muuttuu hyvin ruskeaksi.
Salvia-sitruunakana 4:lle
4 kananrintapalaa, n. 500 g
salvianlehtiä, 2-3 per kanapala
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Lämmitä pannu ja kaada siihen ohuelti oliiviöljyä. Laita pannulle salvianlehdet ja niiden päälle kanafileet, näin salvianlehdet jäävät kiinni kanaan. Paista kääntämättä kanaa, tällöin näet miten kanan kypsyminen etenee syvemmälle ja milloin file kannattaa kääntää. Kun kana on noin puoliväliin asti kypsä, käännä fileet. Paista suurin piirtein sama aika toiselta puolelta.
Kypsymisen loppuvaiheilla rouhi pannulle mustapippuria ja purista puolen sitruunan mehu. Yhdessä oliiviöljyn kanssa niistä tulee hyvänmakuinen kastike, lusikoi sitä lopun kypsentämisen ajan kanapalojen päälle. Kanan pintaa koittamalla saat tietoa kypsyysasteesta: pehmeys vähenee ja kiinteys lisääntyy kypsymisen aikana. Sopivasti kypsynyt kana on hieman kimmoisan tuntuinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti