torstai 28. maaliskuuta 2013

Italia, Italia!

Parmankinkkua ja burata-juustoa lounaalla.

Koneen laskeuduttua viime viikolla Milanon Malpensan kentälle Alppien siintäessä taustalla, tunne oli iloinen ja onnellinen. Ennen kuin olin edes vienyt matkalaukkuani siskon asuntoon, menin jo espressolle ja syömään paninon täytettynä parmankinkulla ja mozzarellalla. Liekö herkutteluni saanut kimmokkeen italialaiselta ystävältäni, joka oli Suomessa Erasmus-vaihdossa ja hiljattain tehdessään lähtöä Italiaan suunnitteli syövänsä Italiassa ensi tekonaan kyseisiä kansallisherkkuja. Parmankinkku ja puhvelinmozzarella kuuluvat niiden italialaisten ruokien joukkoon, jotka eivät paljoa ympärilleen kaipaa - vain oliiviöljyä ja mustapippuria tai palan leipää. Myöhemmin samana päivänä menin yliopistolle moikkaamaan tuttuja sekä kävin tottakai syömässä Nutella-krepin hyväksi havaitussa baarissa Naviglilla. Kävelin Milanon katuja ja nautin kaupungin ilmapiiristä. Pyörin Sant Ambrogion ja Conciliazionen alueilla, joiden katuja pitkin lenkkeilin tiheään viime keväänä. Illalla isämme lensi Milanoon ja kävimme syömässä La Rosa Nerassa, jossa ruoka oli jälleen todella hyvää. Yksinkertaista, tuoretta ja maistuvaa.


Jos olet matkustamassa lähitulevaisuudessa Italiaan ja pidät puhvelinmozzarellasta etkä ole vielä maistanut burataa, niin tilaa sitä. Pizzan päällä, salaatissa, kinkun kanssa... Se on tuoreempaa juustoa, kuin mozzarella ja hieman miedomman makuista - herkullista.

Alkuruoka La Rosa Nerassa: ahventa sitruuna-oliiviöljymarinadissa sekä ripaus mustapippuria.

Pääruoka: fassone-lihaa rosmariinin kanssa. Jälkiruoaksi söin tiramisun ja metsämarjoja.

Pääruoan lisukkeeksi valitsin tomaatit.

Ei kommentteja: