Ota perunat uunista ja laita päälle kylmät lisukkeet. Juomaksi kivennäisvettä tai vaaleaa olutta ja nauttimaan!
Perunat
1-2 rosamunda-perunaa per hlö
cayennepippuria
paistamiseen oliivi- tai rypsiöljyä
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise perunat kahtia ja ripottele päälle reilusti cayennepippuria. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista öljyssä noin viiden minuutin ajan, kunnes pinta on kypsynyt. Laita perunat uuniin kypsymään noin 30 minuutiksi.
Katkaravut
noin 250 g katkarapuja
1/2 limen tai sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
paistamiseen oliivi- tai rypsiöljyä
Anna katkarapujen sulaa huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Valuta niistä neste pois ja painele vielä keittiöpyyhkeellä kevysti niiden pinta kuivaksi. Tällöin paistaessa öljy ei räisky. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappealla puolella, jolloin saat kuoren helposti pois. Leikkaa siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista katkarapuja valkosipulin kanssa parin minuutin ajan. Purista lopuksi joukkoon sitrusmehu.
Papusalaatti
200 g mustapapuja
pieni punasipuli
noin 100 g varsiselleriä
1/4 tuoreesta punaisesta chilipalosta (jotakin keskivahvaa lajiketta)
kourallinen tuoretta korianteria
1/2 limen tai sitruunan mehu
mustapippuria
hiukan suolaa
Jos käytät liemessä olevia mustapapuja, huuhtele ne aluksi kylmällä vedellä. Leikkaa punasipuli ja varsiselleri aivan pieniksi kuutioiksi. Leikkaa korianteri karkeasti silpuksi. Korianterissa myös varsiosat ovat hyviä ja aika pehmeitä, joten käytä nekin. Jos pidät voimakkaasta tulisuudesta, käytä chilin siemenetkin, muuten poista ne. Leikkaa chili pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset, purista joukkoon limen mehu ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
Avokadotahna
2 avokadoa
hiukan suolaa
halutessasi esim. chiliä, sitruunamehua tai valkosipulia
Murskaa haarukalla avokado ja sekoita siihen hieman suolaa (ja muita mausteita).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti