Kanahampurilainen ja uunijuurekset ovat herkullinen yhdistelmä ja helppoa valmistaa isollekin porukalle. Kuten viime aikoina keittiömme tuotoksissa muutenkin, tässäkin annoksessa maistuvat korianteri ja lime, ja makuja tulee myös muista mausteista. Kanapihvi sai mehukkuutta parsakaalista sekä tuoreista yrteistä ja se sai seurakseen perinteisesti jäävuorisalaattia sekä tomaattia, sipulia ja lisäksi limemajoneesia. Kylkeen teimme uunijuurekset, jotka ovat kauniin värisiä ja maut vaihtelevat punajuuren ja bataatin makeudesta suolaisempaan perunaan.
Tällä kertaa sämpylät olivat valmiina ostettuja, mutta tämän linkin takaa löytyy huippuhyvä ohje pehmeille ja kuohkeille hampurilaissämpylöille!
Kananlihan ja muiden pihviainesten jauhamisessa käytimme silppuria, jossa on pyörivä terä ja leikkausjälki on karkea. Blenderillä tai sauvasekoittimella massasta saattaa tulla liian tasainen, jolloin se voi jäädä löysäksi ja vaikeasti muotoiltavaksi. Vaihtoehtona on ostaa kananjauhelihaa ja leikata muut ainekset joukkoon pieneksi veitsellä.
Uunijuurekset 4 hengelle
300 g kiinteää perunaa
300 g punajuurta
300 g porkkanaa tai lanttua
Oliiviöljyä
Suolaa
(Timjamia tai rosmariinia)
Kanapihvit 4 hengelle
500 g maustamattomia kanafileitä
150 g parsakaalia
Kourallinen tuoretta korianteria
1 rkl sitruunamehua
1 iso valkosipulinkynsi
Mustapippuria
Suolaa
Leikkaa kanafileitä sekä parsakaalia pienemmiksi veitsellä. Leikkaa korianteri karkeaksi silpuksi ja hienonna valkosipuli. Laita ainekset silppuriin ja purista joukkoon sitruunamehua. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Aja tasaiseksi silppurilla.
Avokadotahnan ohje löytyy täältä, samoin majoneesin. Majoneesin joukkoon voi sekoittaa esim. suolakurkkua pieniksi kuutioiksi leikattuna tai espanjalaiseen tyyliin sen voi muuntaa aioliksi maustamalla sen valkosipulilla ja tilkalla sitruunamehua.
Väliin laitoimme salaattia, punasipulia ja tomaattia. Jos kokkaat isolle porukalle, voit tehdä valmiiksi kanapihvit ja lämmittää ne lopuksi uunissa.
Hyvää ruokahalua ja lämmintä viikonloppua!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti