Kesäkurpitsasta saa raastamalla pitkää ja taipuisaa suikaletta, joka maistuu ihanalle erilaisten kastikkeiden kanssa. Kesäkurpitsa jätetään raa'aksi, joten se on hyvin raikkaan makuista. Siskoni teki raastetun kesäkurpitsan kastikkeen kurkusta, tomaatista, sitruunamehusta ja cayennepippurista. Annoksessa oli lisäksi avokadoa sekä viinisuolaheinää, josta tulee vähän suolaista makua ja vihreää sekä punaista väriä. Lopuksi sekaan paahdettiin seesaminsiemeniä.
Annos kahdelle
1 vihreä kesäkurpitsa
1 keltainen kesäkurpitsa
1 kurkku
2 tomaattia
2 avokadoa
2 sitruunaa
kourallinen korianteria
kourallinen korianteria
1/4 tl cayennepippuria
suolaa
viinisuolaheinää (noin 1/2 puskaa)
seesaminsiemeniä
Kuori kesäkurpitsat ja kurkku. Käytä 1/2 kurkusta "pastaan", 1/4 kastikkeeseen ja 1/4 kuutioina ruokaan. Raasta kesäkurpitsat ja kurkku esim. parsankuorijalla tai mandoliinilla ohuiksi, leveiksi suikaleiksi. Leikkaa 1/4 kurkusta ja avokado pieniksi kuutioiksi.
Tee kastike kuorimattomasta tomaatista, 1/4 kurkusta, korianterista ja kahden sitruunan mehusta esim. sauvasekottimella, ajamalla ohueksi liemeksi. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Sekoita kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon. Lisää kourallinen viinisuolaheinää.
Paahda seesaminsiemeniä pannulla, kunnes pinta on kullanruskea. Siemenet palavat helposti! Lisää ne ruokaan.
Nauti sellaisenaan tai esim. leivän kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti