maanantai 7. toukokuuta 2012

Kanaa kuohuviinissä


Onpa siinä ruoalla juhlallinen nimi! Tällainen annos on hyvä tehdä silloin, kun jääkaapissa on ylimääräistä valko- tai kuohuviiniä. Monille ei tietysti käy niin, että varsinkaan kuohuviiniä jäisi yli, mutta täällä Italiassa ostamme välillä siskoni kanssa parin euron kuohuviinipullon, josta juomme yhdet-kahdet lasilliset. Mausteena ruoassa on fenkolinsimeniä sekä yrttimausteseosta sekä makua antamassa myös valkosipulia ja sitruunaa. Ohje on simppeli versio kunnon kanapadasta, jossa kokonaista kanaa on haudutettu uunissa pitkään, mutta tässäkin maut ehtivät syventyä mukavasti, jos sitä hauduttaa 30 minuuttia.

Ruoka valmistuu vaivattomasti ja melko nopeasti ja sen lisukkeeksi sopivat esimerkiksi itsetehdyt ranskalaiset tai salaatti.

2 hengelle:
  • 400 g kanan rintafilettä
  • vajaa puoli pulloa valkoista kuohuviiniä tai valkoviiniä
  • pieni nippu kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tl fenkolinsimeniä
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
Leikkaa kevätsipulit kokonaan (valkoinen ja vihreä osa) ohuiksi viipaleiksi. Paista oliiviöljyssä kanan rintafileitä valkoisten osien kanssa melko miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan.

Lisää kuohuviini/valkoviini, kevätsipulin vihreät osat sekä valkosipulinkynsi silputtuna ja mausteet. Raasta joukkoon myös 1/2 sitruunan kuori - vain keltainen osa, sillä valkoinen on kitkerän makuista.

Hauduta kevyesti kiehuvassa liemessä vähintään 20 minuuttia, mutta jos aikaa on, niin reilun puolen tunnin ajan. Huom! Oikein paksuille fileille minimihaudutusaika on 30 min. Lisää lopussa sitruunamehu, niin sen maku pysyy raikkaana.

Nauti lisukkeiden kanssa ja kaada ihanaa, maistuvaa lientä myös lisukkeiden päälle!

Ei kommentteja: