tiistai 1. toukokuuta 2012

Ruokaisa bruschetta


Jos sinulta löytyy hieman kuivahtanutta leipää ja jääkaapista tomaattia ja vaikka sipulia, alkaa kasassa olla bruschettan ainekset. Tällainen leipä täytteillä vie pienemmän nälän, ja runsaammilla täytteillä ja salaatin kanssa se on riittävä vaikka iltaruoaksi. Tein bruschettaan päällysteen tällä kertaa munkinparrasta (käyttötapa paljolti kuin tuoreella pinaatilla), tomaatista, valkosipulista, oliiviöljystä ja sitruunamehusta. Päälle sulatin juustonjämät ja paistoin muutaman edellispäivältä jääneen ilmakuivatun kinkun siivun.

Ainekset 2 hengelle:
  • 2 paksua siivua leipää (kaikki leivät sopivat, suosikkini ovat maalaisleipä sekä ruisleipä)
  • 2 tomaattia
  • iso kourallinen pinaatinlehtiä (käytin nyt munkinpartaa)
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • paistamiseen oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria, suolaa
  • kuivattua oreganoa tai timjamia tai tuoreita yrttejä, esim. basilikaa
Oheen salaattia.

Leikkaa tomaatit pienehköiksi kuutioiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista siinä pinaatinlehtiä nopeasti, kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Lisää pannulle valkosipuli ja tomaatit, yrtit, ja kuullota vielä hetki. Purista joukkoon sitruunamehu ja hieman suolaa sekä rouhi sekaan mustapippuria.

Laita täyte leipäsiivujen päälle ja kaada myös kaikki neste pannulta leipien päälle.

Helppoa ja herkullista!

Ei kommentteja: