Ricotta-pinaattitäytteen maku on pehmeä ja siinä maistuu sitruuna. Ruoka on nopea valmistaa, ja halutessa sille sopii lisukkeeksi esimerkiksi kevyesti pannulla oliiviöljyssä paistetut kirsikkatomaatit tai vihreä salaatti. Täytetyt pastasimpukat kypsyvät uunissa 150 asteessa hyvin, mutta meillä ei tosiaan ole täällä uunia, ja käytin sen sijaan kannellista paistinpannua loppukypsennyksessä.
2 suurta kahden hengen annosta.
Pasta: suurta simpukkapastaa (conchiglioni).
Täyte:
- 250 g ricottaa
- 500 g tuoretta pinaattia
- 1 sitruunan kuori
- mustapippuria, suolaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Kypsennysliemi:
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl vettä + 2 dl valkoviiniä
- tai 3 dl vettä
- suolaa
- lehtipersiljaa, basilikaa ja/tai timjamia
Lopuksi päälle: yrttejä silputtuna, parmesaania, mustapippuria.
Laita pastasimpukat kiehumaan runsaaseen, suolattuun veteen. Ne keitetään vain puolikypsäksi, sillä loppukypsennys tapahtuu liemessä.
Pastan kiehuessa tee kastike: huuhtele pinaatit ja paista pannulla oliiviöljyssä 2 minuutin ajan; kunnes lehdet ovat pehmenneet. Lisää ricotta ja raasta joukkoon hienoksi raasteeksi sitruunankuori. Lisää suola ja mustapippuri. Hauduta 5 minuutin ajan.
Täytä kiehuneet pastasimpukat täytteellä.
Hienonna yrtit. Laita paistinpannulle vesi ja viini / pelkkä vesi, sekä sitruunamehu, suola ja yrtit. Nosta täytetyt pastasimpukat liemeen, liemen ei kuulu ulottua kovin korkealla, jotta sitä ei mene simpukoiden sisään ainakaan paljoa. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta tuntuu olevan "al dente" -kypsyysasteessa.
Vaihtoehtoisesti tee viimeinen kypsennysvaihe 150-asteisessa uunissa, noin 10 min.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti