perjantai 16. maaliskuuta 2012

Suklaasalamia

Lähimmästä leipäkaupasta haettua suklaasalamia

Parhaat italialaiset jälkiruoat ovat mielestäni tiramisu ja salame di cioccolato. Salame di cioccolato, Sisiliasta peräisin oleva jälkiruoka, on täyteläisessä suklaisuudessaan mieletön herkku! Suklaasalamia ole itse vielä valmistanut, sillä läheisestämme leipäkaupasta saa täydellistä versiota siitä; suklaa on kunnolla tummaa, eikä keksiä ole liikaa. Salame di cioccolaton rakenteesta tulee mieleen raaka suklaakeksi, sillä suklaaosa on pehmeää. Keksinpalat seassa ovat kivoja, rapeita sattumia.

Poimin Salame di cioccolaton ohjeen Caffe a modo mio -blogista. Blogissa on myös linkki videoon (italiaksi), josta voi katsoa valmistuksen (huom. videossa vähän eri resepti).
  • 150 g kuivia, vaaleita keksejä (esim. cantuccini-keksit)
  • 100 g sokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 kananmuna
  • 50 g tummaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 1 pieni kupillinen tummaa kahvia (useissa resepteissä ei kahvia, jätä pois halutessasi)
  • 1 rkl kuivaa marsalaviiniä
  • 100 g tummaa suklaata
  • tomusokeria päälle lopuksi
Pilko keksit pieniksi palasiksi esim. kaulimen avulla kahden keittiöliinan välissä.

Vatkaa sekaisin voi ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa. Vispaa joukkoon munat, minkä jälkeen marsalaviini.

Sekoita joukkoon sulatettu, jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon ensin osa keksinpalasista ja lisää tarvittaessa. Suklaaosaa pitää mielestäni olla huomattavasti enemmän.

Levitä massa leivinpaperille ja muotoile pyöreäksi pötköksi. Kääri napakasti leivinpaperi ympärille, ja vielä foliota päälle. Laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi kiinteytymään. Kun otat "salamin" jääkaapista, pyörittele se tomusokerissa. Leikkaa siivuiksi ja herrrkuttele!

Ei kommentteja: