Tänään teimme siskoni kanssa jälleen raikkaan salaatin, joita suosimme paljon. Tässä + 30 asteessa kevyt ja kunnolla maustettu ruoka maistuu!
2 hengelle:
- 300 g maustamattomia kanan rintapaloja
- 400 g tomaattia
- 1 kevätsipulin varsi ja pää
- 1 iso kurkku (osa salaattiin, osa jogurttikastikkeeseen)
- iso nippu salaattia
- lehtipersiljaa tai mintunlehtiä
- 100 g cashew-pähkinöitä
- 1 sitruunan mehu
- kanan paistamiseen: kuivattua chiliä, oreganoa tai yrttimausteseosta, 3 valkosipulinkynttä, mustapippuria ja suolaa
Jogurttikastike: 250 g maustamatonta jogurttia, 1/4 kurkkua, 1 pieni valkosipulinkynsi.
Tee ensin jogurttikastike: raasta kurkkua jogurtin sekaan ja raasta raastimen hienoimmalla terällä, tai purista valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa sillä välin, kun teet salaatin.
Paista kanafileet pannulla mausteiden kanssa. Lisää loppuvaiheilla cashew-pähkinät pannulle. Leikkaa kana isohkoiksi viipaleiksi. Revi salaatti kulhoon. Pilko tomaatit, kurkku ja kevätsipuli pieniksi. Silppua lehtipersilja tai minttu. Lisää kasvikset ja yrtit sekä kana ja cashew-pähkinät salaatin joukkoon, purista sekaan sitruunan mehu, ja sekoittele.
Nauti salaatti ja jogurttikastike viileän, keskitäyteläisen valkoviinin (esim. Sauvignon blanc -rypäleestä), vichyn tai sitruunaveden kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti