sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kanasalaattia helteellä



Yli kuukauden hiljaisuuden jälkeen palaan blogin äärelle. Kommentteja olen käynyt lukemassa ja vastaamassa, mutta muutoin kulunut kuukausi on ollut hiljainen kirjoitusten suhteen. Aikaan on mahtunut mielenkiintoisia excursioita ja reissuja, tenttejä ja ryhmätöitä, vierailijoita Suomesta sekä helteisestä säästä nauttimista. Paluu Suomeen lähestyy, mikä tuntuu todella hyvältä. Paluu kotiin perheen ja ystävien luo. Italia on kuitenkin tehnyt entistä syvemmän vaikutuksen ja monet kokemukset täältä tulevat lämmittämään mieltä ja herättämään haikeita fiiliksiä jatkossa niitä ajatellessa. Onneksi olemme niin lähekkäin, että Italiaan pääsee tulevaisuudessa lomalle aina välillä. Myöhemmin blogiin on tulossa kooste näiden viiden kuukauden mieleenpainuvimmista hetkistä, painotettuna tietenkin ruokanäkökulmalla!

Tänään teimme siskoni kanssa jälleen raikkaan salaatin, joita suosimme paljon. Tässä + 30 asteessa kevyt ja kunnolla maustettu ruoka maistuu!

2 hengelle:
  • 300 g maustamattomia kanan rintapaloja
  • 400 g tomaattia
  • 1 kevätsipulin varsi ja pää
  • 1 iso kurkku (osa salaattiin, osa jogurttikastikkeeseen)
  • iso nippu salaattia
  • lehtipersiljaa tai mintunlehtiä
  • 100 g cashew-pähkinöitä
  • 1 sitruunan mehu
  • kanan paistamiseen: kuivattua chiliä, oreganoa tai yrttimausteseosta, 3 valkosipulinkynttä, mustapippuria ja suolaa
Jogurttikastike: 250 g maustamatonta jogurttia, 1/4 kurkkua, 1 pieni valkosipulinkynsi.

Tee ensin jogurttikastike: raasta kurkkua jogurtin sekaan ja raasta raastimen hienoimmalla terällä, tai purista valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa sillä välin, kun teet salaatin.

Paista kanafileet pannulla mausteiden kanssa. Lisää loppuvaiheilla cashew-pähkinät pannulle. Leikkaa kana isohkoiksi viipaleiksi. Revi salaatti kulhoon. Pilko tomaatit, kurkku ja kevätsipuli pieniksi. Silppua lehtipersilja tai minttu. Lisää kasvikset ja yrtit sekä kana ja cashew-pähkinät salaatin joukkoon, purista sekaan sitruunan mehu, ja sekoittele.

Nauti salaatti ja jogurttikastike viileän, keskitäyteläisen valkoviinin (esim. Sauvignon blanc -rypäleestä), vichyn tai sitruunaveden kanssa!

Ei kommentteja: