tiistai 20. joulukuuta 2011

Kebakot, kuskusia ja jogurttikastiketta

Ensimmäisenä annoksena on karitsanjauhelihakebakot kuskusin ja tsatsikin kanssa. Lihapullia tai kebakoita tehdessäni olen todennut, että mausteita saa käyttää reilulla kädellä, suhteessa enemmän kuin jauhelihakastikkeeseen menisi. Ohje on kahdelle hengelle.

Kebakot


  • 300 g karitsanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl timjamia
  •  2tl oreganoa
  • 2 kuivattua, pientä chilipalkoa tai 1/2 tl murskattua chiliä
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • suolaa

pitkiä puutikkuja

Kuskus

  • 2 dl kuskus-suurimoita
  • vettä esim. 2 dl, kts. pakkauksen ohje
  • 2 tomaattia
  • 3/4 kurkkua
  • 2 tl kuivattua minttua tai kourallinen tuoretta --> käytin tällä kertaa ruohosipulia, kun sitä oli ennestään
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • loraus oliiviöljyä
  • mustapippuria, suolaa


Jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • loput kurkusta eli 1/4
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Raasta kurkku, purista raasteesta enimmät mehut pois ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Jogurttikastike vain paranee seistessään jääkaapissa esim. 30 min, joten anna sen maustua sillä välin, kun teet muun ruoan.

Kypsennä kuskus-suurimot pakkauksen ohjeen mukaan kevyesti suolatussa vedessä. Jos käytät kuivattua minttua, siitä irtoaa enemmän makua, jos lisäät sen jo keitinveteen. Anna kuskusin pikkusen jäähtyä ennen kasvisten lisäämistä. Pilko tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kuskusin joukkoon. Lisää myös oliiviöljy, sitruunamehu ja tuore minttu.

Laita puutikut 15 minuutiksi veteen likoamaan, jotta ne eivät mustu uunissa. Kuullota pieneksi pilkottu sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, kananmuna ja muut kebakkojen ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile niistä pitkulaisia palluroita ja laita puutikku sisälle. Kypsennä 200 C uunissa noin 15 minuuttia. Pinta saa olla kunnolla ruskea.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: