perjantai 30. joulukuuta 2011

Kreppejä!






Kreppi Pariisissa.

Pariisissa.

Deauville, Normandia.




Krepit eli ranskalaistyyliset letut ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin herkullisia, sekä suolaisina että makeina. Ensimmäinen kreppini oli Pariisissa lapsena syöty, ja voilla ja sokerilla täytetty. Tällainen versio on yhä suosikkini. Helsinkiläisten onneksi viime kesänä luvan sai kreppiauto, Camionette - Café et Crêpes, jonka krepit pärjäävät kevyesti pariisilaisille, ja espresso on vahvaa ja hyvää. Mannerheimintiellä Lasipalatsin ja Forumin vieressä kesän sijainnut Camionette on tällä hetkellä talvipaussilla ja avaa luukkunsa heidän Facebook-ryhmän mukaan taas, kun lämpimät ilmat koittavat. Suosikkini Camionettella ovat aura-endiivi-saksanpähkinäkreppi ja makeudellaan tyrmäävä Nutella.

Kreppien taika piilee ohuudessa ja pehmeässä rakenteessa. Kätevintä ne on paistaa kreppipannulla ja levittää takina ohuelti tikkumaisen levittimen avulla. Kreppipannu on matalareunainen ja suuri, mutta mikä tahansa paistinpannu käy. Seuraavassa hyväksi havaittu kreppiohje. Täytteinä olivat tällä kertaa kinkku-gouda ja voi-sokeri. Camionetten avaamista ja seuraavaa Pariisin reissua odotellessa!

Noin 8 isoa kreppiä

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl voita sulatettuna
  • ripaus suolaa

Paistamiseen voita.

Sekoita jauhot ja munat kulhossa. Lisää maito, vesi, voi ja suola ja vispaa tasaiseksi. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja kaada keskelle yksi isohko kauhallinen taikinaa. Levitä levittimellä nopeasti ja anna paistua noin 30 s ja käännä, kun lettu on kypsä toiselta puolelta. Kääntämisen jälkeen laita täytteet letulle, jolloin juusto/voi sulaa siihen ja muut lämpenevät. Kun se on toiseltakin puolelta kypsä, käännä se 1/4 -kokoiseksi ja tarjoa saman tien!

Ei kommentteja: