torstai 26. tammikuuta 2012

Helsingin kulttuuriteko 2011: Ravintolapäivä

Helsingin kulttuurikeskus on valinnut Ravintolapäivän Helsingin kulttuuriteoksi 2011. Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin 21.3.2011, toinen 21.8. ja kolmas 19.11. Jo ensimmäiseen Ravintolapäivään perustettiin useita kymmeniä kotiravintoloita ja ruokakojuja ympäri Suomea. Toiseen osallistui moninkertainen määrä yhden päivän ravintoloitsijoita, ja myös ulkomailla. Yksi Ravintolapäivän perustajista on Antti Tuomola, joka sai idean ja lähti kavereineen toteuttamaan sitä.

Ensimmäisessä Ravintolapäivässä kuljeskellessani tunsin onnellisuutta siitä, että ihmisiltä löytyy niin paljon kekseliäisyyttä konseptien suhteen sekä avoimuutta kutsua tuntemattomia ihmisiä kotiin perustettuihin ravintoloihin syömään. Mieleeni jäivät erityisesti Laivurinkadulla ollut mimosabaari, Kaivarin mattolaitureille perustettu rafla sekä yleinen iloinen tunnelma. Ravintolapäivän Facebook-sivuille laitettiin muutamia viikkoja ennen infoa ruokapaikoista ja silloin mietin osallistumista Krunassa järjestettäville illallisille, joissa oli tarjolla muistaakseni viiden ruokalajin illallinen viineineen. En kuitenkaan rohkaistunut lähtemään yksin illalliselle tuntemattomien kanssa, vieraiden ihmisten kotiin, perisuomalaista kai.


Me Gusta -hampurilaisbaari
Myymälä2:n tarjontaa

Toiseen Ravintolapäivään lähdimme kiertelemään kavereiden kanssa ja olimme katsoneet etukäteen paikkoja, joissa haluaisimme käydä. Ensimmäinen kohde oli Kaivarin nurtsille pystytetty hampurilaisbaari Me Gusta, johon menimme heti aukeamis-kellonlyömällä. Hyvä niin, sillä paikalla oli jo paljon väkeä ja purilaiset myytiin loppuu sinä aikana, kuin vielä söimme omiamme. Ottamassani kasvispurilaisessa oli ainakin brietä, salaattia ja tomaattia ja ehkä tsatsikia itse tehdyn leivän välissä. Hyvää! Me Gustasta suuntasimme kohti Fredaa, sillä sen varrella oli useita paikkoja, samoin kuin Lönkalla ja Albertinkadulla. Kuulimme kuitenkin paikoissa käyneiltä, että niissäkin alkoi olla ruoka loppuunmyyty. Valitsimme Uudenmaankadulta Myymälä2:n, koska heillä oli vielä ruokia jäljellä, ja ne näyttivät herkullisilta. Jonoa sielläkin toki oli, mutta jonotus palkittiin maukkailla leivillä ja hedelmäsalaatilla. Sieltä jatkoimme Punavuorenkadun ja Albertinkadun kulmaan, jossa oli lettubaari. Letut olivat päässeet loppumaan, ja päätimme pitää omat lettukestit.
Lettuja













Latokylän lämpö -puurobaari



Kolmas ravintolapäivä oli keskellä koleaa marraskuuta ja perustimme opiskelukavereitteni kanssa puurobaarin Viikin opiskelijakylään. Meillä oli lisukkeiksi mustikka- ja luumukeittoa, maitoa ja sokeria, ja hinnat olivat opiskelijaystävälliset. Kyllä maistui kaurapuuro hyvälle viileässä säässä!










Tämän vuoden ensimmäinen Ravintolapäivä on tulevana lauantaina 4.2. Silloin minulla on yksi paikka, jossa haluan ehdottomasti käydä ja lisäksi monia muita, joissa koitan ehtiä piipahtaa. Se yksi paikka on Cupcake Corner, joka sijaitsee osoitteessa Iso Roobertinkatu 46, Caneli Café ja Shop:in tiloissa. Kaverini Lotta tekee mielettömän herkullisia kuppikakkuja, jotka ovat ilo silmälle taidokkaine koristeluineen. Hän on keksinyt hyviä ja yllättäviä makuyhdistelmiä, joista itselleni uusi tuttavuus on Salted Caramel. En ole ennen törmännyt sen makuisiin levonnaisiin! Ainakin sitä aion maistaa. Cupcake Corner Facebookissa: linkki.



Ravintolapäivän nettisivut: http://www.restaurantday.org/
Ravintolapäivä Facebookissa: http://www.facebook.com/ravintolapaiva?sk=wall

Lähteet: Ravintolapäivän nettisivut http://www.restaurantday.org/, Helsingin Sanomien verkkosivut http://www.hs.fi/kulttuuri/Ravintolapäivä+oli+Helsingin+kulttuuriteko+2011/a1305554256762

Ei kommentteja: