sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Raikas aloitus vuodelle 2012



Hyvää uutta vuotta! Tällainen helppo lohiannos on nopea kasata ja siinä maistuu avokado, lime, korianteri, ja cayennepippurista tulee pikkasen tulisuutta. Tein tätä eilen; tänään turvauduin pizzataksiin - vuoden vaihtumista juhlittiin kavereiden pippaloissa riehakkaissa merkeissä skumpan ja herkullisen ruoan voimin!

Ainekset yhdelle hengelle:

Noin 150 g lohta
Cayennepippuria
1 avokado
Noin 1/3 kurkkua
Limen mehua
Tuoretta korianteria
Mustapippuria, sormisuolaa

Paistamiseen esim. avokado-, oliivi-, tai rypsiöljyä.

Ripottele lohipalalle cayennepippuria ja paista sitä melko kuumalla pannulla öljyssä kummaltakin puolelta parin minuutin ajan. Lohi jää keskikohdasta raa'aksi, mikä miellyttää minua. Jos haluat lohesta läpikypsän, paista pidempään ja miedommalla lämmöllä. Paloittele avokado ja kurkku oheen, purista päälle limen mehua ja silppua päälle korianteria.


Lisukkeeksi sopii myös hummus, siihen tarvitset:

1 purkillinen kikherneitä
2 tl tahinia
Noin 3 rkl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella.

Ei kommentteja: