Muotoilin käsin pizzataikinasta pienen, pyöreän pohjan, jonka laitoin paistumaan pannulle kasvisten jälkeen. Päälle kaadoin oliiviöljyä ja pilkoin valkosipulia sekä vuolin parmesan-lastuja. Annoin kypsyä noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes taikina tuntui kypsältä myös päältä päin. Kun ei liian kuumalla pannulla kypsennä, niin pohja saa vain hennosti väriä - oikeastaan yllättävän vähän. Päälle laitoin tuoretta basilikaa ja sormisuolaa.
Pizza blanco näillä yksinkertaisilla päällysteillä oli niin hyvää, että olen himoinnut sitä lisää viime päivinä.
Huom! Taikinan tulee olla aika tiukkaa, löysällä pizzataikinalla tämä ei onnistunut minulta yhtä hyvin, kun seuraavan kerran tein. Ohuus on myös ehdoton tae onnistumiselle - muuten kypsyminen on liian epätasaista ja pohja helposti kärähtää.
Huom! Taikinan tulee olla aika tiukkaa, löysällä pizzataikinalla tämä ei onnistunut minulta yhtä hyvin, kun seuraavan kerran tein. Ohuus on myös ehdoton tae onnistumiselle - muuten kypsyminen on liian epätasaista ja pohja helposti kärähtää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti