sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Cotoletta alla milanese

Cotoletta Milanese Gorgonzolalla ja saksanpähkinöillä, mmmh

Törmäsin opiskelijaruokala Mensassa suomalaiseen Lindaan, joka asuu Milanossa tutkinto-opiskelijana ja on serkkuni ystävä. Sovimme illalliställit lauantaiksi ja Linda ehdotti paikaksi "La Cotoletteria" -nimistä paikkaa, josta saa milanolaista perinneruokaa, cotolettaa (vaihtoehtoisesti costoletta). Se on leivitettyä vasikanleikettä, josta on olemassa variaatioita erilaisilla päällysteillä. Ohella tarjotaan perinteisesti ranskalaiset. Tämähän on juuri samaa ruokaa, joka oli ensimmäinen Milanossa kokkaamani ateria sillä erolla, että siinä ei ollut luuta mukana ja ohella oli vääräoppisesti pastaa, joka kuuluisi syödä ennen secondo piattoa.

Tarpeet: noin 180 g leike/hlö, kananmunaa (noin 1 per leike), kourallinen korppujauhoja tai leivänmuruja ja suolaa.

Päällysteet: esimerkiksi prosciutto crudoa ja parmesan-lastuja tai tomaattikastiketta ja mozzarellaa.

Lisukkeet: perinteisesti ranskalaiset, vaihtoehtoisesti esim. salaattia.

La Cotoletteriassa oli hyvä, trattoria-henkinen tunnelma, hyvä palvelu, ruoka oli hyvää ja annokset isoja. Otin cotolettan Gorgonzolan ja saksanpähkinöiden kera, lisukkeeksi salaattia, ja juomaksi otimme valkkaria. Annokseni oli syntisen hyvä! Jälkiruoaksi otimme yhteisen tiramisun, mikä oli hyvä idea, sillä siitä riitti hyvin kolmelle tytölle.

Tiramisu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä nyt mennyt ihan oikein noi tiedot. Wienissä pitkään asuneena voin vahvistaa, että
- aito wieninleike on aina vasikkaa
- wieninleikkeen leivitykseen käytetään aina vehnäjauhoja, korppujauhoja ja munaa
Niin ja päälle ei tule yhtään mitään muuta kuin sitruunanviipale, ei sen enempää anjovista kuin kapriksiakaan

Jenna kirjoitti...

Kiitos tiedoista! Harmikseni en ollut merkinnyt lähdettä väärille tiedoille, poistin ne joka tapauksessa. Ajoviksesta tai kapriksesta tekstissäni ei ollut mainintaa.

Terv., Jenna

Poistettu teksti: Mitä eroa on Wiener Schnitzelilla ja Cotolettalla?

"Wiener Schnitzel valmistetaan sianlihasta, kun Cotoletta Milanese on vasikkaa, ja jälkimmäisessä on luu mukana. Milanese on ohuempi, ja sen leivitykseen käytetään reseptistä riippuen pelkkiä leivänmuruja (kuten korppujauhot) tai hieman jauhoja seassa, kun taas Wienerin leivityksessä käytetään vain jauhoja. Cotolettan kanssa ei perinteisesti kuulu tarjoilla sitruunaa, mutta sitä kyllä näkee resepteissä ja ravintolassa, jossa kävimme."