torstai 10. tammikuuta 2013

Serkun bataattikeitto



Olen saanut nauttia viime aikoina kahtena iltana serkkuni tekemää bataattikeittoa. Bataatti on makea, joten siihen sopii seuraksi feta päälle murennettuna. Lisäksi serkkuni ripottelee joukkoon tuoretta timjamia ja lorauttaa päälle hyvää oliiviöljyä. Kun mukana on vielä paahdettua maalaisleipää, jonka pintaan on hierottu valkosipulia, ovat maut vastustamattomat. Lämmittävä ja melko kevyt annos sopii mainiosti myös alkuruoaksi.

4 hengelle

500 g bataattia
1 iso sipuli
1/4 tl valkopippuria
1 kasvisliemikuutio
1/2 dl maitoa tai kermaa
7 dl vettä

Tarjoiluun: oliiviöljyä, lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettua fetaa ja tuoretta timjamia sekä vaaleaa leipää ja valkosipulia

Tee esivalmistelut leivän ja fetan kanssa: leikkaa leipä viipaleiksi ja murenna fetaa (noin 20 g/tyyppi).

Kuori ja pilko bataatti ja sipuli pienehköiksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja lisää sinne kasvisliemikuutio ja kasvikset. Keitä noin 20 minuutin ajan, kunnes bataattipalat ovat pehmenneet sisältäkin.

Mausta valkopippurilla ja soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Lisää maito tai kerma, määrää voit säätää sen mukaan, miten juoksevaa keitto on. Tarkista lämpö ja lämmitä vielä lopuksi tarvittaessa.

Paahda leipäpalat paahtimessa tai paistinpannulla pinnastaan rapeiksi. Hiero niiden pintaan valkosipulia, pieni määrä riittää tuomaan valkosipulin maun.

Leikkaa annosten päälle timjaminoksia, ripottele murennettua fetaa ja lorauta oliiviöljysilmä.

Nauti sitruunaveden tai kuivan valkoviinin kanssa!

Ei kommentteja: