Vietin lauantain Stresassa, pienessä kaupungissa Piemontessa Maggiore-järven rannalla. Järvinäkymä on kaunis ja heti rannan jälkeen maasto nousee melko jyrkästi ylöspäin. Rinteeseen rakennetuista taloista aukeaakin hienot näköalat järvelle ja sen toiselle puolella olevilla vuorille. Pienillä kujilla ja aukioilla on paljon ruokapaikkoja, ja kävin yhdessä syömässä gnocchit Bolognese-kastikkeella ja tiramisun. Kaupunki on hiljainen tähän aikaan vuodesta, mikä on miellyttävää; ennen turistien löytämistä kaupunkiin siellä oli varamasti juuri sellainen hiljainen tunnelma. Stresan edustalla Maggioressa ovat Isole Borromee (Borromeo-saaret): Bella, Superiore ja Madre. Niissä, kuten Stresassa muutenkin, näkyy upporikkaan Borromeon perheen vaikutus. He rakennuttivat näille saarille mielettömät huvilat puutarhoineen, ja nykyään saarille pääsee tutustumaan lautalla, joka lähtee Stresasta. Junamatka Milanosta Stresaan kesti vähän reilun tunnin hitaammalla junavaihtoehdolla ja matka taittui mukavasti Maggiorea reunustavia kyliä katsellen.
Maggiore-järvestä mainittakoon vielä, että se sijaitsee kolmen provinssin aluella: Piemonten ja Lombardian, sekä pohjoisesta Sveitsin puolelta Ticinon alueella.
Maggiore-järvestä mainittakoon vielä, että se sijaitsee kolmen provinssin aluella: Piemonten ja Lombardian, sekä pohjoisesta Sveitsin puolelta Ticinon alueella.
Salaatin ohje 1 hengelle
- salaattia (esim. Lollo rosso)
- tomaatteja (kirsikkatom. tai tavallisia)
- 1/2 kesäkurpitsa
- 1/2 porkkana
- pieni kourallinen tuoretta minttua
- 1/2 mozzarellapallo (bufala mielestäni aina parasta, mutta myös tavallinen käy)
Paistamiseen oliiviöljyä.
Kastike: 1 pieni tl sinappia, 1 rkl balsamicoa, noin 5 rkl oliiviöljyä. Laita sinappi ja balsamico astian pohjalle ja lisää oliiviöljy ohuena norona koko ajan sekoittaen esim. vispilällä tai haarukalla. Näin öljy muodostaa muiden ainesten kanssa tasaisemman emulsion, kuin kerralla lisättynä.
Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja hienonna minttu. Revi salaatinlehdet pienehköiksi ja sekoita porkkana ja minttu salaatin kanssa. Laita lautaselle valmiiksi.
Siivuta kesäkurpitsa. Jos käytät tavallisia tomaatteja, pilko ne isohkoiksi kuutioiksi. Siivuta myös mozzarella valmiiksi. Paista oliiviöljyssä kuumalla pannulla kesäkurpitsanpaloja ja tomaatteja noin 5 minuutin ajan joka puolelta. Laita palaset salaatin päälle, samoin kuin mozzarella. Kaada päälle kastike ja nauti!
Maggioren rannalla, Isola Bella näkyy vasemmalla. |
Näkymää Stresan rinteiltä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti