tiistai 21. helmikuuta 2012
Valmiiksi leikattu, puoliksi tehty
Täällä Milanossa ruokakaupoissa on paljon valmiiksi leikattuja tuotteita. Sen sijaan valmisruokiin en ole törmännyt isossa ruokakaupassa käydessäni, pienissä "lähikaupoissa" niitä voisi olla enemmän. Hedelmä-vihannesosastolta löytyy valmiiksi kuorittuja sipuleita, kukkakaali leikattuna noin neljään osaan kelmun sisällä ja pilkottua salaattia pussissa suojakaasussa. Lihaosasto on laaja, kuten olenkin jo täällä iloinnut, ja siellä on erilaisia ruhonosia, joista suuri osa on valmiiksi paloiteltuina ja edelleen työstettyjä. On isoa sikarullaa täytteineen ja pekonipäällysteineen, valmiiksi leivitettyä vasikanleikettä, ohuiksi leikattua naudan filettä, valmiiksi tehtyjä jauhelihapihvejä. Palvelutiskiltä toki saa kaikenlaista kivaa ilman käsittelyjä. Tiskin takana oleva lihojenkäsittelytila on lasiseinäinen ja suuri, ja siellä tehdään valmiiksi kaikki tiskiin tuotavat tuotteet. Sama toistuu kalojen kohdalla. Leipäosasto myy myymälässä paistettuja tuotteita, ovat varmaankin raakapakasteita eli sama konsepti, kuin aikoinaan Fazer Bakeryssa ja nykyään myymäläleipomoissa.
Pidän ruoanlaitossa nimenomaan kaiken valmistelusta, enkä ostakaan Suomessa valmiiksi pilkottuja salaatteja tai muita. Täällä valmiiksi pilkottujen tuotteiden osuus hyllyssä on niin suuri, että niitä tulee valittua helposti. Täytyy myöntää, että on ihanan helppoa välillä vain huuhtaista salaatit tai laittaa pancettat pannulle ilman leikkausvaihetta... mutta en ottaisi sitä koskaan tavaksi.
Huomenna teen pastan pancettasta, joten siitä tulee resepti pian!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti