Reseptinä eilen kokattu makkarapata korianteri-kuskusin kanssa. Tein sen possun vahvasti maustetusta tuoremakkarasta, lammasmakkara antaisi mielestäni paremman, syvemmän maun. Tuoremakkaran sijaan voit käyttää tulisesti maustettua kestomakkaraa, esim. chorizoa. Täällä Italissa on hienoa, kun tuoremakkarat ovat ihan peruskamaa, minkä huomaa valikoiman laajuudesta ja hinnoista. Toinen ilahduttava asia ruokakaupassa oli persilja: lehtipersiljaa myydään isoina nippuina edulliseen kilohintaan.
Tarpeet 4 hengelle
- 400 g tulista tuoremakkaraa tai esim. chorizoa
- 8 tomaattia tai 2 prk kuorittuja tomaatteja
- 2 isoa sipulia
- 1 dl vettä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl kuivattua chiliä
- tuoretta rosmariinia ja timjamia
- 1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
- mustapippuria
- tuoretta persiljaa
Tee valmistelut: Kuori ja puolita sipulit, ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori valkosipulit ja hienonna veitsellä tai morttelissa. Revi rosmariinin ja timjamin lehdet varsista (huom. jos timjamin varret ovat ohutta sorttia, hienonna timjami varsineen). Kalttaa tomaatit: kiehauta isossa kattilassa vettä niin paljon, että tomaatit peittyvät. Ota tomaateista karat pois ja tee niihin ristiviillot. Laita ne kiehuvaan veteen minuutin ajaksi, jonka jälkeen kuori irtoaa helposti.
Paista makkaroihin pannulla tilkaoliiviöljyä rusehtava pinta. Skippaa tämä vaihe, jos käytät kestomakkaraa.
Käytä valmistuksessa suurta pannua tai valurautapataa tai kattilaa. Ota makkarat sivuun, älä heitä rasvoja pois, laita sipulit paistumaan siihen. Lisää pannulle chili, rosmariini ja timjami. Kuullota sipuleita ja lisää valkosipulit, kun sipulit ovat lähes kuullottuneet ja jatka kuullottamista hetken aikaa. Näin valkosipulin aromit säilyvät sopivan vahvoina. Lisää pannulle kaltatut tomaatit / tomaatit purkista, vesi sekä mustapippuria. Pilko makkarat lyhyiksi pätkiksi ja lisää kastikkeeseen. Raasta joukkoon sitruunankuori. Anna porista hiljalleen vähintään 30 minuutin ajan. Tarkista välillä makua ja lisää jotakin maustetta tai suolaa tarvittaessa. Mielestäni maku on oikea, kun ruoassa on potkua, ja yrtit ja sitruuna maistuvat. Lisää persiljat noin 10 minuuttia ennen syömistä.
Kuskus
Simppeliä: kypsennä kuskus paketin ohjeen mukaan, mutta lisää jo keitinveteen kuivattua korianteria (noin 2 tl).
Mausteita: Timjamia, rosmariinia, valkosipulia ja lehtipersiljaa. |
Makkaroille annetaan ruskea pinta ennen pilkkomista ja kastikkeen sekaan laittamista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti