| Tizzy's Bar & Grill |
Päivälliseksi tein omena-fenkolipaistosta vihreän salaatin ja parmesaanin kanssa, ja lisäksi oliiviöljyssä valkosipulin kanssa paistettuja vihreitä papuja. Omena-fenkolipaistoksen ideasta kiitos äidille ja hänen miesystävälleen! Sain heiltä idean, kun he olivat tehneet ennen lähtöäni alkuruoaksi todella hyvää fenkolia ja omenaa sisältävää salaattia, jonka ohje oli Hesarista.
Fenkoli on mulle toistaiseksi hieman vieras vihannes. Olen suhtautunut siihen ennakkoluuloisesti ja pitänyt sitä paljolti selleriin verrattavana, virheellisesti! Fenkolin maku on ihanasti anismainen, ja mielestäni sen kanssa sopii parhaiten makeat maut tasapainottamaan vahvahkoa makua - ainakin tällä erää, kun olen kokematon sen käytössä. Esimerkiksi kevyesti paistettu omena on mukava makeahko pari sille - samoin appelsiini.
Sekä pavut että fenkoli-omenapaistos maistuvat hyvälle sekä lämpimänä että kylmänä.
Minä kun käytän hyvin vähän suolaa tottumussyistä, niin en lisännyt näihin ruokiin suolaa. Resepteihin olen kuitenkin lisännyt sen, sillä suola tuo kyllä ehdottomasti hyvin makuja esille näissäkin ruoissa.
Nopea fenkoli-omenapaistos (lisukkeeksi/salaattiin 4 hengelle)
- 1 iso fenkoli (myös varren voi käyttää)
- 2 vihreää tai kellertävää omenaa
- 1 sitruuna (1/2 hienoksi raastettu kuori, mehu koko sitruunasta)
- mustapippuria
- suolaa
Paistamiseen oliiviöljyä.
Puolita fenkoli ja leikkaa ohuekoiksi siivuiksi. Leikkaa omena vajaan 1 cm:n paksuisiksi, reilunkokoisiksi paloiksi. Laita pannulla oliiviöljyä niin, että pohja peittyy, ja paista ensin fenkoleita yksinään parin minuutin ajan. Lisää omenalohkot ja hienoksi raastettu 1/2 sitruunan kuori ja mustapippuri, ja jatka paistamista reilun 5 minuutin ajan. Paistos on valmis, kun fenkoli ja omena ovat pehmenneet vähän, ja fenkolin kitkeryys on taittunut. Mausta suolalla. Lisää sitruunamehu, sekoita ja laita lautaselle salaatin päälle. Vuole päälle parmesaanilastuja. Jos salaatti tuntuu kuivalta, laita kastikkeeksi oliiviöljyä (ja sitruunamehua).
Valkosipulipavut (lisuke 4 hengelle)
- 500 g vihreitä papuja
- 5 valkosipulinkynttä
- suolaa
Paistamiseen oliiviöljyä.
Kuori valkosipulinkynnet ja pilko isohkoisi paloiksi. Pienet palaset palavat pannulla helposti. Höyrytä papuja 10 min, jotta ne kypsyvät vähän. Pavut saavat jäädä "al dente":ksi tässä vaiheessa. Laita pannulle reilusti oliiviöljyä, ja pavut ja valkosipulit. Paista vajaa 10 minuuttia usein käännellen, jotta pavut eivät ruskistu. Ruoka on valmis, kun pavut eivät ole enää al dente ja valkosipuli on menettänyt vahvan makunsa.
Ja mitä olikaan jälkiruoaksi... naapurin pasticceriasta ostettuja suklaacornettoja ja pikkuleivoksia jollain ihanalla sitruunaisella kreemillä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti