lauantai 28. huhtikuuta 2012

Torisalaatti

Vasemmalla munkinpartaa (la barba di frate tai la barba verde), oikealla minttua.


Nimesin lounaaksi syömämme salaatin "torisalaatiksi", sillä kaikki siinä oleva oliiveja lukuun ottamatta on torilta tänään ostettua, ja koska se muodostui sen pohjalta, mikä oli tänään hyvää torilla. Salaatissa onkin paljon kaikenlaista. Monet sen aineksista voi korvata toisilla, ja sulkuihin olenkin kirjoittanut vaihtoehtoisia aineksia. Ideana on, että ensin tehdään sekoitus, joka sitten syödään salaatinlehtien kanssa. Pieni (esim. 1 h) lepo tekee hyvää sekoitukselle, sillä maut fuusioituvat keskenään.

Laitoin torisalaattiin 2 hengelle:

  • 1 sitruunan mehu
  • loraus oliiviöljyä
  • pieni puska minttua
  • pienehkö nippu munkinpartaa (voi korvata esim. viinisuolaheinällä tai tuoreella pinaatilla)
  • 1 sitruunan mehu
  • loraus oliiviöljyä
  • kalamata-oliiveja
  • 1 appelsiini
  • 1 kurkku
  • 1 punasipuli
  • kiinteää vuohen tuorejuustoa (myös esim. feta sopii hyvin)
  • mustapippuria, suolaa
  • salaatinlehtiä
Ryöppää pinaatti, jos käytät sitä, sillä tähän sopii mielestäni pehmennyt pinaatti paremmin, kuin tuore, rapea. Leikkaa kaikki kasvikset, appelsiini sekä juusto kuutioiksi. Leikkaa minttu pieneksi ja laita se sekä oliivit kulhoon. Purista joukkoon sitruunamehu ja rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää hiukan suolaa.

Nauti salaatinlehtien ja vaikka patongin kanssa!

Ei kommentteja: