Eilen kirjoitin valmiiksi leikatuista elintarvikkeista ja tänään tein pastan pancettapalasista ja ricotasta. Pastalaaduista tagliatelle sopii mielestäni parhaiten tähän ruokaan. Ohje on helppo ja menee näin:
4 hengelle
- 200 g pancettaa
- 1 iso sipuli
- 400 g pehmeää ricottaa
- 0,5 dl vettä
- mustapippuria
- (suolaa)
Päälle parmesaania.
Leikkaa pancetta pienehköiksi suikaleiksi ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Paistamiseen ei tarvita rasvaa, sillä pancetta on yleensä tarpeeksi rasvaista. Laita ne pannulla ja paista melko kuumassa lämpötilassa, kunnes pancettat ovat kunnolla kypsät ja sipuli pehmennyt ja makeutunut. Lisää ricotta ja vesi ja mausta mustapippurilla. Anna porista hiljalleen 5 min, lisäten vettä välillä, jos kastike kuivahtaa liikaa, ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Käytin makeaa pancettaa eli possunlihaan oli lisätty suolan lisäksi sokeria. Se yhdessä ricotan sekä sipulin tuomien makeiden makujen kanssa sekä suolaisuus ja mustapippurin potku ovat hyvä yhdistelmä.
2 kommenttia:
Kiitos ohjeesta! Siitä inspiroituneena kävelin lähikauppaan aineksia hankkimaan. Pancettaa eikä liioin ricottaa ollut saatavilla, piti tyytyä pekoniin ja creme fraicheen. Pasta oli samaa kuin kuvassasi, ja parmesania käytin runsaasti. Tosi hyvää tuli näin kompromissiversionakin, kuopus tykkäsi!
Hauska kuulla! Pekoni ja creme fraiche tai smetana ajaa tosiaan saman asian tässä reseptissä! Itse pidän itse asiassa enemmän creme fraichen ja smetanan tuomasta happamuudesta. Ricotassa on hyvää sen täyteläisyys ja pehmeys, josta tulee ruokaan ihana koostumus ja hyvin pehmeä suutuntuma. Täältä ei muuten kovin helpolla löydä hapankermaa, kun se ei kuulu ainakaan Pohjois-Italian keittiöön.
Lähetä kommentti